Hendriks Consultancy opnieuw aan de slag voor Stedin

Na in 2012 al de opdracht voor de coördinatie en engineering van het vervangen van turbine gasmeters in alle gasregelinstallaties aan Hendriks Consultancy te hebben gegund (TGM-project), heeft Stedin opnieuw een project ondergebracht bij de ‘Engineers of Energy’. Dit keer gaat het om de voorbereiding en engineering van het vervangen van een aantal districtregelstations (DS’en).

De deelprojecten omvatten naast het op locatie schouwen van het station tevens voorbereidende werkzaamheden zoals het (laten) uitvoeren van bodem- en asbestonderzoek, Klic-meldingen en vergunningaanvragen. Op basis van het door Stedin aangeleverde functioneel ontwerp, de schouwgegevens, relevante data uit GIS en eventuele andere noodzakelijke gegevens verzorgt Hendriks Consultancy een voor de aannemer kant en klaar plan van aanpak inclusief tekeningen en materiaallijsten.

De afgelopen jaren zijn DS’en voornamelijk vervangen voortvloeiend uit het Knelpunten Identificatie proces en binnen de gassaneringsprojecten waar naast de distributieleidingen ook de stations vervangen werden. Voornamelijk in het Haagse gebied waar overgedimensioneerde en oude DS’en staan heeft Stedin veel saneringen uitgevoerd. Daarnaast heeft Stedin een aantal specifieke projecten gestart, gericht op de vervanging van stations. Tevens is er in 2014 een grootschalig programma gestart om de kwaliteit van DS’en en andere gasstations verder te borgen. Voor het jaar 2016 staan 190 DS’en op de rol om vervangen te worden (bron: Stedin Kwaliteits- en Capaciteitsdocument 2013)

Deel dit nieuwsbericht. Kies uw platform:
Reacties ( 0 )

    Laat een Reactie achter

    Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. *